Stołówka

 

Obiady szkolne

W tym roku szkolnym obiady będą serwowane od 21 września na zmienionych zasadach. Koszt obiadów w tym roku szkolnym  wynosi 9,50 zł. obiady będą wydawane wg harmonogramu:

Poniedziałek

 11.15 - klasa 1

 12.00 - klasa 3

 12.50 - klasa 2

 

Wtorek

 11.15 - klasa 1

 12.00 - klasa 2

 12.50 - klasa 3

 

Środa

 11.15 - klasa 1

 12.00 - klasa 3

 12.50 - klasa 2 

 

Czwartek

 11.15 - klasa 1

 12.50 - klasa 2

 12.50 - klasa 3

 

Piątek

12.00 - klasa 1

 12.00 - klasa 2

 12.00 - klasa 3

 

Klasy IV - VIII będą jadły w świetlicy szkolnej wg harmonogramu :

 klasy IV - VI - 11.30 - 11.45

 klasy VII - VIII - 12.35 - 12.50

Obiady będą wydawane w jednorazowych naczyniach z użyciem jednorazowych sztućców. 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, informujemy, że przy jadłospisie znajduje się spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz, pszenica kamut).

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadami, lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

12. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach).

13. Łubin (produkty przygotowane na jego bazie).

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

Do przygotowania posiłków używane są następujące przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier wanilinowy, kurkuma, carry. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Nasza szkoła - film promocyjny E-dziennik Inne druki i dokumenty Archiwum Gielda pracy ePUAP BIP Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświaty OKE Poznań ODN Kalisz
Dzwonki
Godz. 0
6:45
7:45
Godz. 1
8:00
8:45
Godz. 2
8:55
9:40
Godz. 3
9:50
10:35
Godz. 4
10:45
11:30
Godz. 5
11:50
12:35
Godz. 6
12:50
13:35
Godz. 7
13:45
14:30
Godz. 8
14:40
15:25
Godz. 9
15:35
16:20
https://www.kalisz.pl/urzad/oswiata/gielda-pracy