Stołówka

 

Obiady szkolne

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, informujemy, że przy jadłospisie znajduje się spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz, pszenica kamut).

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadami, lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).

12. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach).

13. Łubin (produkty przygotowane na jego bazie).

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

Do przygotowania posiłków używane są następujące przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier wanilinowy, kurkuma, carry. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

OBIADY SZKOLNE W ROKU 2023/2024

OBIADY WYDAWANE SĄ:

od 11.30 do 11.50 (kl. 1 - 3)

od 12.35 do 12. 50 (kl. 4 - 8)

 

INFORMACJA O OBIADACH  !!!

W PRZYPADKU NIEOBECNOŚCI DZIECKA (NP.: WYJAZD) ZWROTY ZA WYŻYWIENIE ODLICZANE BĘDĄ W NASTĘPNYM MIESIĄCU POD WARUNKIEM POINFORMOWANIA O TYM FAKCIE Z 2 -        DNIOWYM WYPRZEDZENIEM.

W PRZYPADKU NIEOBECNOŚCI DZIECKA, SPOWODOWANEJ CHOROBĄ, OBIADY ODLICZAMY OD DRUGIEGO DNIA CHOROBY DZIECKA (ODLICZENIE RÓWNIEŻ W NASTĘPNYM MIESIĄCU).

REZYGNACJĘ Z DALSZEGO WYŻYWIENIA DZIECKA LUB DEKLARACJĘ NA OBIADY NALEŻY ZGŁASZAĆ: NA TYDZIEŃ PRZED ROZPOCZĘCIEM NASTĘPNEGO MIESIĄCA.

ODWOŁYWAĆ OBIADY BĘDZIE MOŻNA OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU TYLKO NA MOBI  DZIENNIKU

ZA NIEODWOŁANY OBIAD TRZEBA BĘDZIE ZAPŁACIĆ.

W PRZYPADKU RODZEŃSTW CENA ZA OBIADY JEST SUMOWANA.

NA RACHUNKU PROSZĘ PODAWAĆ NAZWISKO I IMIĘ DZIECKA.

PROSIMY O TERMINOWE WPŁATY  ZA OBIADY. 

W PRZYPADKU GDY OPŁATA ZA OBIADY NIE WPŁYNIE DO KOŃCA MIESIĄCA, Z POCZĄTKIEM NASTĘPNEGO DZIECKO JUŻ NIE KORZYSTA Z OBIADÓW !!!!!!!!!!!

W PRZYPADKU NIEŚCISŁOŚCI W OPŁATACH ZA OBIADY PANI Z CATERINGU MOŻE TELEFONICZNIE ZWRÓCIĆ SIĘ DO RODZICÓW DZIECKA, POWIADOMIĆ O TYM FAKCIE ŚWIETLICĘ SZKOLNĄ, WYCHOWAWCĘ KLASY LUB DYREKTORA SZKOŁY.

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

JADŁOSPIS DLA AGNIESZKI 2(10) (1)

jadłospis 12

jadłospis 4

27 2023

20

13

9.10

J 2

25

18

Nasza szkoła - film promocyjny E-dziennik Inne druki i dokumenty Archiwum Gielda pracy ePUAP BIP Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświaty OKE Poznań ODN Kalisz
Dzwonki
Godz. 0
6:45
7:45
Godz. 1
8:00
8:45
Godz. 2
8:55
9:40
Godz. 3
9:50
10:35
Godz. 4
10:45
11:30
Godz. 5
11:50
12:35
Godz. 6
12:50
13:35
Godz. 7
13:45
14:30
Godz. 8
14:40
15:25
Godz. 9
15:35
16:20